Relatie-herstel mediation

Mediation is primair gericht op herstel. Herstel van de communicatie, herstel van contact, herstel van vertrouwen, van (eigen)waarden en (zelf)respect. Herstel van de relatie.

De uitkomst kan zijn verzoening maar heeft altijd als doel om los te kunnen laten. Pas als je kunt loslaten kan je en desgewenst samen, opnieuw beginnen.

Bewust, met zorg en aandacht voor jezelf, voor elkaar en vooral voor de kinderen werken aan je gewenste toekomst.

Relatie-herstel mediation is anders dan relatietherapie. De vertrouwelijkheid van mediation opent deuren die anders gesloten blijven. Immers, je spreekt met elkaar af dat alles wat besproken wordt tijdens mediation niet met anderen wordt besproken. Hiermee houd je rust en blijven je eigen gedachten verschoond van invloeden door anderen. Anders dan een therapeut bemiddelt een mediator ook om verschil van inzichten te overbruggen.

Partners bepalen zelf hoe ver ze gaan in het realiseren van een zekere mate van herstel. Je spreekt af wat je van elkaar nodig hebt om de relatie op te waarderen en je bespreekt samen hoe de gewenste toekomst is. Hieruit voortvloeiende afspraken worden desgewenst vastgelegd. De mediator ondersteunt dit proces door met aandacht voor de emoties, de zorgen en de belangen tot de kern door te dringen en dit te bespreken.

Het doel is om je te helpen nieuwe inzichten te geven, waardoor je zelf belemmerende overtuigingen en patronen doorbreekt. Het is een vorm van conflict-begeleiding waarbij mensen preventief of in conflict gefaciliteerd worden op een constructieve manier daarmee om te gaan.

 


Relatie-herstel mediation is een onderdeel van familiemediation.

Mocht de gezamenlijke oplossing toch een (echt)scheiding zijn dan regelt de MfN-geregistreerde familiemediator dit voor u samen. Een erkende familiemediator is opgeleid tot financieel (echt)scheidingsbemiddelaar.

U heeft beiden geen advocaat nodig en dat bespaart op de kosten.

WhatsApp
WhatsApp
WhatsApp>
[Diana] Hallo, stel gerust vrijblijvend je vraag. Ik reageer vertrouwelijk zodra ik kan.