#Online mediation . coaching . training

onlinemediator.nu

Zit je in een overspannen conflictsituatie of kan je niet met de andere partij in dezelfde ruimte verblijven? Online mediator.nu bied je de gelegenheid om vanuit een eigen veilige plaats de confrontatie aan te gaan en je conflict met behulp van een professionele mediator op te lossen. Wil je efficiënter omgaan met je beschikbare tijd en toch kunnen werken aan je constructieve conflictvaardigheid dan biedt online coaching of onze online training je die mogelijkheid.


Online mediation

Online mediation is vergelijkbaar met de traditionele vorm van mediation waarbij het gesprek aan tafel wordt gevoerd. Je wordt eerst uitgenodigd plaats te nemen in een virtuele wachtkamer. Vervolgens nodigt jullie mediator je uit om plaats te nemen in de gezamenlijke spreekkamer. Samen ondertekenen wij online de mediationovereenkomst. Dezelfde vragen worden door de registermediator gesteld, de knelpunten komen aan de orde en er wordt naar mogelijke oplossingen gezocht.

Je kunt live direct reageren op wat er door de ander gezegd wordt. Indien het je kwestie dient zal de registermediator live online het persoonlijke gesprek in een aparte virtuele spreekkamer met jou voeren. Deze interventie is ook gebruikelijk in de traditionele vorm van mediation, zoals bij een ‘caucus’ of bij ‘pendeldiplomatie’ het geval is.

De mediator beschikt over dezelfde ondersteunende middelen als in de fysieke praktijk het geval is. Jullie kunnen meekijken op het whiteboard en de mediator kan de benodigde informatie direct laten zien op jullie scherm. Ook kun je tussentijds vragen of opmerkingen aan de mediator tonen, zodat hiermee rekening kan worden gehouden in het proces. Deze chatfunctie is uniek en waarde toevoegend bij online mediation.

Online mediation heeft als groot voordeel dat het als psychologisch veilig wordt ervaren. Immers, een direct oogcontact zowel als fysiek contact is niet van toepassing. Je ervaart veel minder spanning en je ervaart meer rust, wat ook je oplossingsgerichtheid dient.

Indien de mediation het toelaat en dit voor beide deelnemers wenselijk is dan kan een deel alsnog in de traditionele vorm plaatsvinden. De mediator zal de deelnemers begeleiden om hen tot overeenstemming te laten komen. Het laatste deel van het traject bestaat uit het online samenstellen van een overeenkomst met daarin vastgelegd de resultaten van de mediation.

De communicatie bij online mediation zoals door ons uitgevoerd is net als in de traditionele vorm, synchroon.


Online conflictcoaching

Deze vorm van online coaching is volledig vergelijkbaar met de traditionele vorm van conflictcoaching. Iedere coachee wordt tijdens een live online één-op-één gesprek begeleid door een erkend en vakkundige register conflictcoach.


Online training

Een training online volgen is alleen mogelijk voor onze training ‘zakelijke coaching’. De trainer nodigt je uit op een afgesproken tijdstip en komt in beeld. Daarna wordt de lesstof gedeeld via een presentatie in je beeld. De sessies van onze online training zijn interactief.

Het voordeel van deze online training is dat je het ook exclusief kunt volgen. Dit wil zeggen dat alleen jij deze ‘webinar’ volgt, je één-op-één les hebt, je vertrouwelijke organisatie gebonden vraagstukken kunt inbrengen als casuïstiek en je bent niet afhankelijk van het minimum aantal aanmeldingen per les.

WhatsApp
WhatsApp
WhatsApp>
[Diana] Hallo, stel gerust vrijblijvend je vraag. Ik reageer vertrouwelijk zodra ik kan.