Honorarium en kosten

Mediationbureau 2FM  is een zelfstandig en onafhankelijk kantoor. Wel werken we samen met zelfstandig registermediators, wanneer het nodig is om de continuïteit van de opdrachten te borgen of wanneer aanvullende expertise belangrijk is.

2FM is geen mediationbemiddelaar van mediators zoals de grote collectieve mediationbureau’s. Dit betekent dat wij altijd wendbaar zijn om maatwerk aan te bieden dat bij jouw conflict past. We hoeven geen standaarden te volgen en dragen geen provisie af, zodat jij als uniek persoon centraal blijft staan en niet de tijdrovende procedure. Hierdoor kunnen wij gunstig bijven met het honorarium.

We bespreken vooraf het proces, de planning en de escalatie om de kosten inzichtelijk te krijgen. Dit kan een prijsafspraak zijn voor het totale mediationtraject of op basis van een uurtarief.


Gratis kennismakingsgesprek:

Aan het online kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Zit je hierna aan ons vast? Natuurlijk niet. Je bent tot niets verplicht. Het moet van beide kanten klikken. Is dat het geval, dan gaan we verder met stap 2 van ons stappenplan. Zo komen we tot de beste en snelste oplossing van uw probleem.

Intake-/adviesgesprek:

Je kan tijdens een intake (advies) gesprek het belang of dossier met de kwestie vertrouwelijk voorleggen en kennis maken, beoordelen of onze expertise past bij jouw kwestie.


Arbeidsmediation:

Het uurtarief en de optie van een vaste vergoeding is gebaseerd op de feitelijke escalatietrede waarin het conflict zich bevindt, zo betaal je nooit teveel. Na de individuele intakegesprekken krijg je inzichtelijk of jouw kwestie nog op te lossen is middels mediation en zo ja, wat de duur* van het mediationtraject en het uurtarief is.

Neem vrijblijvend contact op voor  meer informatie over eventuele financiële bijstand.

2FM is gespecialiseerd in ook geëscaleerde conflicten: conflicten die in fase 3 van het bovenstaande model worden omschreven.

Als werkgever heb je de mogelijkheid jouw budget aan te geven. Je krijgt dan een indicatie of dit haalbaar is. Een passende prijsafspraak is mogelijk afhankelijk van de complexiteit van het conflict.

Als werknemer kun je overleggen of de kosten van de arbeidsmediation door de werkgever worden gedragen. Wanneer door advies van de bedrijfsarts of arboarts arbeidsmediation tot stand komt dan is het gebruikelijk dat de werkgever de kosten draagt.

Let op!: Het is geen verplichting om de mediator door de bedrijfsarts of arboarts aangereikt, te accepteren. Juridisch moet je in staat worden gesteld om een vrij keuze te maken. Kies je voor onze mediators dan kies je voor een MfN-registermediator: altijd onpartijdig en onafhankelijk, ongeacht wie de factuur betaald!


Uurtarief (team / conflict) coaching, dialoogbegeleiding/bemiddeling en pre-mediation:

Neem vrijblijvend contact op voor  meer informatie over eventuele financiële bijstand.

Gezien de groepsdynamiek begeleiden wij maximaal tot en met 4 deelnemers in één traject. Het tarief is exclusief kantoorkosten en inclusief reiskosten voor de eigen locaties in Gorinchem, Heesselt/Geldermalsen, ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen-Kerkenbos, doch exclusief het opstellen van het coachingsverslag, 21% btw, reiskosten en de kosten van in te schakelen externe deskundigen en tussentijdse aanvullende communicatie.


Interim conflictmanagement:

Onderscheidend van Mediationbureau 2FM is de mogelijkheid om een flexibel abonnement aan te gaan. Hiermee heb je door het lidmaatschap over een vaste periode, voor een vast aantal uren per week, de gegarandeerde beschikbaarheid over de onderstaande diensten:

 • Conflictadvies
 • Dialoogbemiddeling
 • (Team-) conflictcoaching
 • Conflictadvies
 • Interim-management conflicthantering.

De diensten worden beschikbaar gesteld op locatie, telefonisch en/of online.


Familiemediation:

Voor mediation bij herstel van de relatie of (echt)scheiding is het tarief bij 2FM maatwerk in relatie tot het gezamenlijke inkomen en uw werk- en denkniveau. De toegankelijkheid voor mediation in de particuliere sector en het Sociaal Domein heeft onze persoonlijke zorg. Echter, 2FM bemiddelt geen conflictkwesties waarbij kinderen zijn betrokken jonger dan 12 jaar, er sprake is van gedragsproblematiek of bij verwijzing door Jeugdzorg.

Financiële bijstand is bij 2FM niet mogelijk. Vermoed je in aanmerking te komen voor financiële bijstand dan kun je hiervoor terecht bij het Juridisch Loket.

Een afspraak doordeweeks in de avond of zaterdagochtend is mogelijk tegen een avondtoeslag of weekendtoeslag.


Zijn de kosten van een scheidingsmediator fiscaal aftrekbaar?

Een deel van de kosten is inderdaad fiscaal aftrekbaar. Wanneer u partneralimentatie ontvangt of gaat ontvangen, dan zijn de kosten die worden gemaakt om deze partneralimentatie te verkrijgen, behouden of verhogen, aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hierin vallen ook de kosten die de mediator maakt om dit voor u te regelen. De overige werkzaamheden van de mediator zijn echter niet aftrekbaar. U ontvangt dus een gespecificeerde factuur waar in staat hoeveel tijd de mediator bezig is geweest met de werkzaamheden rondom de partneralimentatie.


  WhatsApp
  WhatsApp
  WhatsApp>
  [Diana] Hallo, stel gerust vrijblijvend je vraag. Ik reageer vertrouwelijk zodra ik kan.