Hoe werkt #online?

Wat als een fysieke mediationbijeenkomst geen optie is?

Uit onderzoek is gebleken dat online dienstverlening in de vorm van mediation, coaching of training in sommige gevallen 20% tijdswinst kan opleveren. Bij arbeidsmediation kan de tijdswinst oplopen tot zo’n 30%. Dit betekent sneller zicht op een oplossing en minder onkosten. De online dienstverlening is aanvullend (kosten)efficiënt doordat:

 • Geen reistijd of reiskosten voor jezelf en van de mediator.
 • De woon- of vestigingsplaats speelt geen rol.
 • Je ervaart minder spanning.
 • Je emoties krijgen meer rust doordat je geen direct contact hebt met de ander.
 • Het kan zorgen voor meer evenwicht tussen de deelnemers.

 

Voor wie?

Online mediation, online coaching en online training is toegankelijk voor iedereen die kan gebruik maken van het internet en met e-mail kan werken. Een persoonlijk mailadres, een eigen ruimte waar je niet kan worden gestoord, een eigen laptop of desktop computer en een niet-openbare wifi/beveiligde internetverbinding zijn voldoende.

 


Geschiktheid online mediation.

Zakelijke problemen: contracten met klanten of leveranciers, bedrijfsvoering

Arbeidszaken: samenwerking, re-integratie of exit regelingen

Familiezaken: (Echt)scheiding, alimentatieregelingen, ouderschapsplannen, boedelverdelingen of conflicten over eerdere afspraken

 


Stappenplan online dienstverlening:

 1. Gratis online kennismakingsgesprek: uitleg over werkwijze, procedure en kosten.
 2. Intake-/advies gesprek: je legt je kwestie of leervraag voor om samen met de registermediator/-coach te bepalen of mediation/coaching mogelijk is.
 3. Registratie basisgegevens: aanleggen online dossier, invullen van een vragenlijst: het intakeformulier.
 4. De registermediator/-coach stemt af wat de te volgen weg is.
 5. Je tekent voor het procesdocument ‘Bewust, bekend en akkoord.’ In dit document ga je akkoord met de voorwaarden van de online dienstverlening.
 6. De mediation- of coachovereenkomst wordt opgesteld en getekend.
 7. De deelnemers en de registermediator communiceren via het beveiligde video-vergaderplatform.
 8. Dit beveiligde platform is alleen toegankelijk voor jullie en de registermediator.
 9. Hier wordt informatie uitgewisseld, kwesties en ideeën besproken.
 10. Financiële gegevens bij (echt)scheiding worden via een daarvoor ontwikkeld beveiligd platform geupload.
 11. Er wordt toegewerkt naar het maken van afspraken bij mediation en de totstandkoming van je reflectieverslag in het geval van coaching.
 12. De (eind)afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, convenant of ouderschapsplan.
 13. De advocaat van ons kantoor draagt zorg voor het indienen van het gemeenschappelijk verzoek tot (echt)scheiding bij de rechtbank. Ons kantoor blijft je online op de hoogte houden.
 14. Alles wordt zowel digitaal als op papier vastgelegd.
 15. Alle gegevens blijven bewaard conform de wettelijke regels en termijnen.

 

Kosten online mediation

Het uurtarief voor online mediation is hetzelfde als bij de traditionele vorm van mediation. Wel bespaart u naast de eerder genoemde voordelen, ook op de locatie- en reiskosten van de mediator of coach. Het gebruik van ons online video-platform is gratis.

De tijd die nodig is, hangt af van de complexiteit van het probleem en de mate van escalatie tussen de deelnemers. Dus hoe hoger je constructieve inspanning is, hoe sneller jouw probleem kan worden opgelost.

Wie in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, komt hier ook bij online mediation voor in aanmerking. (www.rvr.org). Online mediation wordt daarnaast ook door een aantal (rechtsbijstands-)verzekeringsmaatschappijen vergoed.

Kies je voor online mediation? Kies dan voor een ADR register- en/of MfN-registermediator! Een registermediator staat voor getoetste kwaliteit, professionaliteit en permanente educatie over dit specialisme.

 


 

GDPR-proof

De Wet Bescherming Persoonsgegevens is per mei 2018 vervangen door een nieuwe wetgeving die de privacy van persoonsgegevens binnen de Europese Unie beschermd, namelijk de Algemene Verordening Gegevensbescherming (oftewel de General Data Protection Regulation).

WhatsApp
WhatsApp
WhatsApp>
[Diana] Hallo, stel gerust vrijblijvend je vraag. Ik reageer vertrouwelijk zodra ik kan.