Coaching

Topteam (conflict)coaching.

Beter en sterker.

Team- en persoonlijke (communicatie, samenwerking en loopbaan) coaching gebaseerd op conflictbemiddeling, (gedrags)competentie- en performance management om doelen te realiseren. De (team) conflictcoach richt zich op de accountability (eigenaarschap) van een medewerker en/of team.

In de eerste fase wordt er gericht op communicatieherstel en samenwerking doordat leidinggevenden en teamleden zich bewust worden van hun eigen aandeel in de onderling te overbruggen verschillen.

In het tweede deel van het coachplan komt het tot het optimaliseren van de te realiseren doelen. “Leren reageren vanuit verbinding om doelen te bereiken”​.

  • Conflictcoaching: Je ervaart een conflictueuze situatie. Hoe ga je het goede gesprek voeren?
  • Team conflictcoaching: Het team ervaart onderlinge wrijving. Hoe kan het team weer verbinding met elkaar krijgen?
  • Accountability coaching: Jijzelf of een team ervaart een afnemende motivatie en samenwerking wat leidt tot het niet bereiken van doelen. Hoe word je weer veerkrachtig en eigenaar van het te bereiken doel?

VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN VOOR COACHING VANUIT WERKGEVER

Goed nieuws! De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. U hoeft er dan dus alleen maar naar te vragen.

BELASTINGAFTREK VOOR PARTICULIEREN

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als u het inzet om beter of effectiever te presteren op uw werk of als u het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij uw huidige werkgever als daarbuiten. De voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn o.a. als volgt (bron:  belastingdienst):

  • De opleiding of studie (in dit geval: het coachtraject) is gericht op uw huidige of toekomstige beroep.
  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht (in dit geval: onder begeleiding van de coach).
  • U krijgt geen studiefinanciering.
  • Uw totale kosten zijn hoger dan de drempel van 250 euro inclusief btw.
BELASTINGAFTREK VOOR ONDERNEMERS

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Wilt u graag advies over hoe u dit het beste kunt doen? Neem contact op met uw accountant, boekhouder of belastingadviseur. Zelf geen bedrijfskundig financieel adviseur?

We verwijzen u graag naar A-ZZP.nl

WhatsApp
WhatsApp
WhatsApp>
[Diana] Hallo, stel gerust vrijblijvend je vraag. Ik reageer vertrouwelijk zodra ik kan.