Coaching

Beter en sterker.

  • Conflictcoaching: Je ervaart een conflictueuze situatie. Hoe ga je het goede gesprek voeren?
  • Team conflictcoaching: Het team ervaart onderlinge wrijving. Hoe kan het team weer verbinding met elkaar krijgen?
  • Accountability coaching: Jijzelf of een team ervaart een afnemende motivatie en samenwerking wat leidt tot het niet bereiken van doelen. Hoe word je weer veerkrachtig en eigenaar van het te bereiken doel?

VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN VOOR COACHING VANUIT WERKGEVER

Goed nieuws! De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. U hoeft er dan dus alleen maar naar te vragen.

BELASTINGAFTREK VOOR PARTICULIEREN

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als u het inzet om beter of effectiever te presteren op uw werk of als u het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij uw huidige werkgever als daarbuiten. De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn als volgt (bron:  belastingdienst 2019):

De opleiding of studie (in dit geval: het coachtraject) is gericht op uw huidige of toekomstige beroep.

Er is sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht (in dit geval: onder begeleiding van de coach).

U krijgt geen studiefinanciering

Uw totale kosten zijn hoger dan de drempel van 250 euro inclusief btw

BELASTINGAFTREK VOOR ONDERNEMERS

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Wilt u graag advies over hoe u dit het beste kunt doen? Neem contact op met uw accountant, boekhouder of belastingadviseur. Zelf geen bedrijfskundig financieel adviseur?

We verwijzen u graag naar A-ZZP.nl