OVER DE REGISTERMEDIATOR

Mens- én oplossingsgericht.

Oprichtster Diana D.M. Monsauret-Jurrius, ADR.MED®, MfN volgde haar opleiding tot professioneel registermediator bij de specialist op het gebied van mediationopleidingen tevens de oprichter van het Nederlands Mediation Instituut, het huidige Mediatorsfederatie Nederland en heeft ruim 20 jaar bedrijfskundig HRM gerelateerde en zakelijke coachings-, bemiddelings- en onderhandelingservaring. Daarnaast heeft zij door postacademische -, specialisatieopleidingen en praktijkervaring de volgende specialismen:

  • arbeids-, organsiatie – en teammediation
  • zakelijke conflicten
  • onderhandelingen
  • (team) conflictcoaching
  • (relatie) herstel mediation
  • (echt) scheidingsmediation
  • interculturele conflicten
  • conflictpreventie trainingen

Introductie

“Ik geloof in de kracht van mediation door juist de zelfbeschikking en de vertrouwelijkheid. Deze krachten zorgen ervoor dat mensen met succes kunnen werken aan de oplossing die positief bijdraagt aan hun toekomst. Ongeacht de uitkomst geeft het altijd zicht op nieuwe mogelijkheden.

Als arbeidsprofessional heb ik meer dan 20 jaar ervaring als integraal bedrijfskundig HR business partner en bemiddelaar voor directies, MT-leden, ondernemingsraden, leidinggevenden en coach voor leidinggevenden en medewerkers. Ik heb o.a. verbetertrajecten, transformaties, reorganisaties en overkoepelde projecten zoals het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden, strategische personeelsplanning en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers geleid. Hierdoor heb ik ruime ervaring met het in acht nemen van de verschillende belangen binnen organisaties. Naast de opgedane praktijkkennis betekent dit ook dat ik een sterke organisatiesensitiviteit heb en kennis van stakeholdermanagement. Bedrijven vertrouwen mij toe hun teams te coachen wanneer de samenwerking stroef verloopt. Alsook maatwerk trainingen te maken en te geven ter conflictpreventie.

Betrokken familie mediator. Bij het afronden van de postacademische opleiding tot MfN-erkende familie mediator heb ik als scheidingsmediator de gelofte gedaan het kind in bemiddeling centraal te stellen. Dit is mijn enige uitzondering aangaande de neutraliteit en onpartijdigheid in een mediation. Als gecertificeerd scheidingsmediator geef ik advies bij de financiële afwikkeling van uw scheiding en betracht ik zorgvuldig de juridische aspecten.

Kwaliteit leveren als mediator is wat mij drijft. Het volgen van postacademische opleidingen, specialistische opleidingen zoals arbeids- en organisatiemediation, de masteropleiding conflictcoach en de accreditatie familie mediator zijn hierdoor in één flow afgerond.

Juridisch ben ik detaillistisch. Naast de vereiste en getoetste theoretische kennis ben ik aangesloten op de meest recente rechterlijke uitspraken. Cliënten schrijven over mij dat ik vriendelijk, geduldig en professioneel ben, ook duidelijk en strikt waar nodig.

Ik ben toekomstgericht en dat komt ook terug in mijn mediationstijl; evaluatief. Dit betekent dat ik naast oprechte aandacht voor de emoties, ook inhoudelijke kennis deel over de kwestie en indien gewenst een bijdrage kan leveren aan de oplossing.

Zingeving is mijn kernwaarde, daar handel ik naar en dat vertaal ik naar mijn meerwaarde en dienstverlening als zelfstandig registermediator. 

Naar mijn visie kies je voor mediation wanneer naast de inhoudelijke oplossing, ook de mens centraal staat: Als mensen er écht toe doen.


Het dienstenpakket bestaat uit een volledige scope van conflictoplossingen, waarvoor de bedrijfsvoering is geregistreerd en volledig gecertificeerd als ADR INTERNATIONAL CONFLICTNAVIGATOR.

HRM Advies – Bemiddeling & Coaching

Om de volledige scope van conflictoplossingen uit te voeren is Respect 4Talent opgericht. Deze organisatie voert als partnerbedrijf (incompany) HR gerelateerde projecten uit, zoals (team) accountability – / conflictcoaching en conflictmanagement trainingen en -advies.

Haar welzijnslabel Loqueris kenmerkt zich door de maatschappelijke bedrijfsactiviteiten met als doelstelling het verbeteren van de sociale leefbaarheid en het bijdragen aan een sterkere samenleving. Het stimuleren van de sociale kracht met als uitgangspunt preventie en ontwikkeling.

WhatsApp
WhatsApp
WhatsApp>
[Diana] Hallo, stel gerust vrijblijvend je vraag. Ik reageer vertrouwelijk zodra ik kan.