(ONLINE) CONFLICTCOACHING

Arbeidsmediation voorkomen? Start met preventieve conflictcoaching!

Samen maken we de #coronacrisis constructief. Beter en sterker privé en succesvol samen met je werkgever!

Velen die verplicht vrij zijn van het werk in verband met het coronavirus zoeken een alternatieve tijdsbesteding, zoals klussen in en rondom het huis. Een gedrag wat ervoor zorgt dat mensen zich houden aan de urgentie zoveel mogelijk thuis te blijven, mits ze natuurlijk niet gaan hamsteren bij de bouwmarkt. Zonder een alternatief is het moeilijk je dagelijks patroon en gedrag te veranderen. Twitteren kan ook een alternatief zijn. Twitter laat dan ook veel humor over de coronacrisis lezen. Humor relativeert, het laat zien waar we wel of niet bang voor zijn.

‘Geen voetbal meer, dus voor de verandering eens met mijn vrouw gepraat…

‘Sta ik te flirten bij het koffie apparaat… Blijkt het mijn eigen man te zijn!

Herkenbaar, deze interne confrontaties? Het zijn tekenen van verwijdering. In plaats van een boek te lezen, te netflixen of te twitteren kan het dus welkom zijn om je juist weer te verbinden met je partner. Bijvoorbeeld door samen te klussen!

“Voor mij is samen klussen een brug te ver, omdat ik niet wil dat de verwijdering escaleert.”

Tja, is bijvoorbeeld ontwijken dan een optie? Als je appelleert aan je gezond verstand dan weet je het antwoord, ook heb je nog geloof in de veranderingsmogelijkheden. Je bent alleen zoekende naar ‘hoe’ dit aan te pakken. En nu komt het; je herkent een patroon! Ook op het werk heb je in bepaalde situaties de neiging een negatieve kwestie liever te ontwijken of is er een conflict ontstaan, omdat je niet op één lijn kwam met je werkgever over je zorg en behoefte thuis te willen blijven of thuis te willen werken in verband het coronavirus.

(Online) Coaching om conflictvaardiger te worden.

Deze tijd leent zich er goed voor om aan jezelf te werken en daarmee op termijn ook je (samenwerkings)relaties te verbeteren. Uiteindelijk leidt het conflictvaardiger zijn ook tot een verbeterde leiderschapsstijl. Dus waarom wachten op een escalatie?

Accountability -/conflictcoaching is een vorm van coaching waarbij de neutrale conflictcoach uitkomst biedt als er nog niet echt een conflict is, maar wel al de nodige wrijving is ontstaan. Deze vorm van conflictbehandeling en -begeleiding draagt bij aan empowerment (het toerusten) en richt zich op het activeren van de individuele ontwikkeling en is oplossingsgericht. De toepasbaarheid op je werk maakt dat de kosten grotendeels worden vergoed door de belastingdienst.

Je wordt geholpen om tot een goed en respectvol gesprek met elkaar te komen, om naar elkaar te luisteren en als individu authentiek te spreken. Je wordt geactiveerd constructief na te denken met als doel nieuwe inzichten te verwerven en je leert beter met conflicten om te gaan. Het helpt je ook om beter of effectiever te presteren op je werk, doordat je leert wat je conflict(management)stijl is en er wordt geoefend met vaardigheden om effectief om te gaan met conflicten.

Waardevol

Waardevol om te zorgen dat je als gezin blijft functioneren. Ook waardevol voor als het werk, het leven in de maatschappij weer volledig kan worden hervat, want we komen in de toekomst met z’n allen in een hele nieuwe sociale, maatschappelijke en economische wereld terecht. En hoe stevig staan we dan in onze schoenen om de veranderingen constructief het hoofd te bieden?

ADR gecertificeerde conflictcoach.

Waardetoevoegend is dat je coach van Mediationbureau 2FM ook ADR gecertificeerd is, ruim 20 jaar bedrijfskundige praktijkkennis op managementniveau heeft en erkend familiemediator is. Daarnaast staat het een erkend ADR International Conflictnavigator vrij hoe hun individuele praktijkvoering en proces als registermediator/-coach in te richten dit in het belang en in overleg met de cliënt. Blijkt bijvoorbeeld conflictcoaching door te pakken in bemiddeling of mediation dan is dat bij een ADR erkend full service conflictnavigator mogelijk. Rekening houdend met o.a. de kwaliteitseisen en -gedragsregels en met de maatregelen van het RIVM is mijn full service mediationbureau open; fysiek én online.

Conflicten leiden tot stress, een burn out en daarmee tot een verminderde weerstand. Ik blijf ook nu de maatschappij ondersteunen als mediator en coach om conflicten op te lossen.

Een persoonlijke kennismaking is momenteel alleen online en zoals altijd vrijblijvend en gratis! Bel dus gerust voor meer informatie of een online kennismaking: Telefoon 0418-519328 en mobiel 06-27330652.

ALS MENSEN ER ÉCHT TOE DOEN

Eén antwoord op “(ONLINE) CONFLICTCOACHING”

Reacties zijn gesloten.

WhatsApp
WhatsApp
WhatsApp>
[Diana] Hallo, stel gerust vrijblijvend je vraag. Ik reageer vertrouwelijk zodra ik kan.